Albir

Albir ligger ved foten av Sierra Helada, like sør for Altea, og er turistsentrum i Alfaz del Pí kommune. Albir har i en årrekke tiltrukket seg solhungrige turister, og er i dag tilholdssted for en ikke ubetydelig gruppe fastboende nordmenn og andre ikke- spanske nasjonaliteter.

Stranden i Albir, Playa del Racó del l’Albir, er i underkant av 600 meter lang, og er et vakkert skue. Langs stranden går man på promenaden, Paseo de Las Estrellas, som i likhet med sine forbilder i Los Angeles og Hollywood har plaketter som visualiserer prisvinnere fra Albirs egen filmfestival. Fra promenaden kan du nyte utsikten over Middelhavet, og ikke minst den karakteristiske klippen i Calpe på andre siden av bukten.

Badevannet, som kan komme opp i 30 grader om sommeren, er gradert med blått flagg som vitner om beste kvalitet. I sesongen kan du leie solsenger og parasoll på stranden. Kapasiteten er god, så det er sjelden behov for å ta med egne stoler. I tillegg er det utleie av trøbåter, som kan være en morsom avkopling på varme dager.

Ellers byr Albir på nok butikker, barer og spisesteder til å tilfredsstille de aller fleste turister, og prisene er gode. Med et par unntak er atmosfæren på utestedene relativt rolig, og de yngre festglade menneskene må ta turen til nabobyen (Benidorm) for å finne de største diskotekene.

I bakgrunnen av Albir troner fjellkjeden Sierra Helada. Her kan man oppleve naturen på sitt beste langs ulike veier og stier. Gangveien til fyret på klippene utenfor Albir er en av de mest populære, og kan tilbakelegges på ca 30 minutter (hver vei). For de spreke er det mulig å gå langs klippekanten helt til Benidorm.

 

Foto: Thinkstock