Alfaz del Pi

Denne lille byen, som opprinnelig var en festning i krigen mellom maurerne og de kristne, har utviklet seg til å bli en av Costa Blanca`s mest populære turistsentre! Bare 50 km nord for Alicante og 130 km sør for Valencia, ligger Alfas innen rekkevidde for begge disse 2 store internasjonale flyplassene. Alfaz ligger bare 45 minutters biltur fra flyplassen i Alicante. Flytid fra Bergen til Alicante er ca. 3,5 timer. Det finnes i dag flere lavprisselskaper som trafikkerer Alicante fra Norge.

Stranden i Albir har en av de flotteste omgivelsene som finnes i den østre delen av Spania. Den flotte strandpromenaden er beplantet med palmer, og herfra er en nydelig utsikt over Middelhavet. En ser Calpe med sin karakteristiske klippe og Altea med sin blå kirkekuppel.

Alfaz har et fast innbyggertall på rundt 20.000. Omtrent halvparten av disse er utlendinger – flesteparten norske, engelske, tyske og hollandske. Det er en bekreftelse på dette områdets skjønnhet at så mange besøker området – og bestemmer seg for ikke å reise herfra igjen.

Innbyggertallet øker med tusenvis i sommermånedene når stranden og de omliggende områdene våkner til liv med utallige barer, restauranter, butikker og vannsport – alt etter hva de besøkende måtte ønske.

De fleste ferietilbudene i Alfaz ligger i strandområdet Albir, og du trenger ikke lete lenge hvis du bare ønsker strand, sol, barer og restauranter – mange av topp kvalitet! Hvis du derimot ønsker å oppleve mer, finnes det mye å se og finne på i og rundt Alfaz. Det finnes steder av historisk interesse her, flotte familieutflukter innen kort avstand fra feriestedet, elegante shoppingsentre for dagsutflukter, samt flotte turer opp i fjellene med sine landsbyer.

Det finnes noen førsteklasses familieattraksjoner innen kort avstand, inkl. Spanias største temapark – Terra Mitica, rett utenfor Benidorm – ca. 10 min å kjøre fra Alfaz del Pi. Aqualandia; en stor vannpark, og Mundomar; en eksotisk fugle- og dyrepark, ligger også utenfor Alfaz, like nord for Benidorm.

Besøk det mauriske slottet i Guadalest – lokale reisebyråer arrangerer dagsturer med buss hvis du ikke har bil.

Hvis du skal på shopping for en dag, reis til La Marina kjøpesenter på utsiden av Benidorm – eller kjør litt lenger til eksklusive kjøpesentre i Valencia og Alicante.

 

Foto: Thinkstock