Altea

Altea er uten tvil en av de peneste småbyene på Costa Blanca, og er den rake motsetning til skyskraper- naboen i sør, Benidorm.

Gamlebyen i Altea er utrolig vakker. Her er trange rullestenbelagte gater, koselige bygninger med håndlagde treskjæringer i dørene og vridde smijernsgitter for vinduene. På toppen finner du Plaza Inglesia – plassen ved Virgen del Consuelo – Kirken fra begynnelsen av 1900- tallet, med den berømte blå kuppelen. På kirkeplassen er det en fantastisk atmosfære. Her ligger flere koselige restauranter og uterestauranter. I sesongen er det et yrende folkeliv til langt på kveld. Fra utsiktsplassen ved kirken kan man nyte synet av hav og fjell – en av de beste utsiktene på Costa Blanca!

I dag er dette en stille og rolig landsby. Men i 1960 årene var Altea en bohem- by med mange bofaste kunstnere fra hele Europa. Man kan enda se spor av dette om man går gatelangs i de trange koselige smugene. Her selges mang slags kunst og håndverk i de tallrike små butikkene. Byen har også flere museum, samt et kunst- og konserthus med et bredt tilbud av utstillinger, teaterstykker og konserter.

Dagens turist vil finne at gamlebyen i Altea har forvandlet seg til et turiststed med et vell av førsteklasses restauranter som tilbyr alt fra den lokale paella til mat fra et internasjonalt kjøkken. De beste vil gi deg en gastronomisk opplevelse du sent vil glemme!

Altea har også en vakker strandpromenade, og denne er det perfekte sted for rusleturer eller for å ta en sommerdrink og se verden gå forbi. Også her vil du finne flere gode restauranter.

Nattelivet i Altea er ikke noe for de aller mest festglade. Altea er stedet for gode lunsjer og koselige middager.

Det er en del feiringer i Altea gjennom året. Alle feiringene har noe religiøst ved seg, men la deg ikke skremme – det er mest fest og moro! Under har vi listet opp de viktigste:

• San Antonio, ved Cap Blanch (11.-13. juni).
• Sankt Hans, ved El Fornet (24. juni).
• San Pedro og Virgen del Carmen (Juli).
• San Jaime ved Cap Blanch.
• Santa Anna (Altea la Vella – 2km fra Altea) (Juli).
• San Lorenzo ved Castell de l’Olla (11. – 15. August).
• Morros y Christianos (Siste helgen i September).
Foto: Thinkstock