Calpe

Calpe har sitt utspring i en gammel fiskehavn, som i dag er full av kultur og historie. Dagens Calpe er en skyskraperby som har klart å ta vare på gamlebyen, med gater fra middelalderen. Her lever fortid og nåtid side om side.

Strendene i Calpe er meget vakre og velholdte. På strandpromenaden finner du også et godt utvalg av gode restauranter for lunsj eller middag. I fiskehavnen finner du sjømatrestauranter på rekke og rad. Vær tidlig ute, her blir det fullt selv om vinteren.

Besøker du Calpe må du ikke gå glipp av bymurene og monumentene, som er et vitne om Calpes fortid. I Calpe vil du ha muligheten til å nyte denne delen av Spanias rike kulturarv til fulle. Gamlebyens eldgamle gater står der som bevis på svunne tider, med sine etterlevninger av middelalderens bymurer. Gå igjennom Forat de la Mar og opp til Miguel Rosello plassen hvor du kan se forsvarstårnet Torreo de la Peca. Ikke glem å besøke araberkvarteret Arrabal like ved. Dette område i Calpe er full av murer, monumenter og museum.

Calpes velkjente landemerke, den karakteristiske klippen Peñon de Ifach, minner om klippen i Gibraltar, og deler stranden i Calpe i to  Det er et naturreservat for fugler og planter, og er et yndet mål for turgåere. Utsikten fra toppen av klippen er ikke mindre enn fantastisk!

 

Foto: Thinkstock