Guadalest

Guadalest ligger i fjellene, omtrent 25 km fra Tårnhuset, og har mauriske røtter tilbake til ca. år 1000.

Det opprinnelige Castell de Guadalest ble bygget av maurere i det 11. århundre, for så å bli overtatt av kristne på 1300-tallet. Det er lite igjen av den opprinnelige borgen, da den ble ødelagt av to jordskjelv i 1644. Til gjengjeld er det en spektakulær utsikt over Guadalest-dalen fra ruinene. Det er betagende vakkert hvor enn du snur deg.

Stedet er definitivt et sted du må dra om du er i Alicante-regionen. Borgen, eller det som er igjen av den, klamrer seg til klippene over de hvite landsbyhusene under den blå himmelen, med glimt av middelhavet i det fjerne.

Under borgen ligger landsbyen, med små trange gater, små torg og mange små butikker. Guadalest har mange morsomme museer, her er noen;

Casa Orduña
Familien Orduña var forvaltere av Guadalest fra 1600-tallet frem til den siste Orduña døde, i 1934. Huset deres fremstår som det gjorde på 1700/1800-tallet, og inneholder både kunstsamlinger og et stort bibliotek Her er stuer, soverom og saler.  Huset er inngangsportalen til den gamle borgen og kirkegården.

Antonio Marco Museum
Museet inneholder en stor samling av dukkehus og miniatyr-modeller. Detaljrikdommen er svimlende, tatt i betraktning at dette er èn manns verk; Antonio Marco laget sitt første hus da han var 8 år, og han er fortsatt i drift – nå er han over 70!

Miniatyr- museet
Dette museet inneholder miniatyrer i ordets rette forstand. Ryktet ska ha det til at kunstneren må jobbe uten å puste, og mellom hjerteslagene, for ikke å ødelegge de ørsmå kunstverkene. Her finner du Frihetsstatuen i en nål, et Goya-maleri på et riskorn og en kamel som faktisk går gjennom et nåløye.

Tortur- museet
Museum som dokumenterer noe av landets mørkere historie.

Selv om det til tider er mange turister der, er Guadalest så absolutt verdt et besøk. Enten du bare drar på dagstur eller velger å overnatte der, er dette en opplevelse du absolutt må få med deg om du er i området!