Villa Joyosa

Villajoyosa (La Vila Joiosa) er den historiske og administrative hovedstaden for Marina Baja i Alicante provinsen. Marina Baja strekker seg fra Denia i nord til Murcia i sør.

Økonomien i Villajoyosa er basert både på fisking og turisme. Byens historie er nær forbundet med havet. Denne historien med sjø og handel har også vært en viktig faktor i dens tredje base, nemlig sjokolade. Sistnevnte er absolutt verd å prøvesmake!

Villajoyosa har bevart mye av det opprinnelige med sin daglige fiskeauksjon og sine fargerike hus. Fargene på husene ble opprinnelig funnet på for at fiskerne skulle kunne se sitt hus langveisfra.

Villajoyosa, som betyr «Den glade byen», strekker seg langs en 3 kilometer lang sandstrand mot Middelhavet. Fra den gamle fiskehavnen i nord til en liten molo i sør. Stranden her er en av de beste i området, og mange tar seg bryet med å kjøre hit for å bade. Når strendene i Benidorm blir overfylte midt på sommeren vil det være fullt mulig å finne seg en god plass her. I tillegg ligger stranden litt mer sydvent enn hva som er tilfelle i Albir, så om solgangsbrisen skaper ubehagelige bølger i Albir er det ofte relativt stille på stranden i VillaJoyosa (særlig i den nordre enden av stranden).

Steder å besøke i Villajoyosa er gamlebyen med sine fargerike hus, tårnet, de gamle bymurene og restene etter de romerske broene.